Verbeelding in het besneeuwde bos

Na een kleine winter trip te maken naar de besneeuwde kant van het land, trof ik een zeer fijn en sober besneeuwd bos.

De lineaire herhaling van de besneeuwde bomen, samen met het witte besneeuwde tapijt toverden een glimlach op mijn gezicht.

©Jasper Léonard

 

Al gauw zeulde ik met een koffer en statief door het magische bos.

©Jasper Léonard

 

Met de camera in de koffer kan ik meerder belichting als lagen over elkaar fotograferen. Ik ben dan ook vooral op zoek naar boeiende licht situaties en vormelijk inspirerende locaties. Het onderwerp laat me eigenlijk koud.

©Jasper Léonard

De kist bevat een “Cambo TC”, 3 lenzen en een 10-tal geladen cassettes van 4″X5″ fuji provia 100F.

Vervolgens koos ik voor mijn breed hoek lens een 90mm Schneider (vermits dit dit onderwerp dient.) Deze heeft een kijkhoek van +/- 28mm kleinbeeld.

©Jasper Léonard

Ik belichtte vervolgens twee stukken film. Welke uit twee verschillende casette’s komen.

Mijn notitites en schetsen maak ik per negatief per casettes. Zo bepaal ik mijn composities en maak ik eveneens combinaties tussen verschillende landschappen en onderwerpen.

©Jasper Léonard

Een Blauw kaftje bundelt mijn geladen negatieven in mijn kist. Op deze manier kan ik mijn ‘fouten’ beperken en heb ik plaats om schetsen te maken om zo nieuwe composities te bedenken.

IMG_2555 Jasper leonard

 

één stuk film belichtte ik 4 maal terwijl ik het negatief van positie veranderde per belichting..

Een ander stuk film belichtte ik 1 maal, vervolgens schetste ik ruw hoe het negatief belicht is. In de toekomst combineer ik het besneeuwde bos met een andere plek.. We zullen zien..

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>