De kraaien en de duif

 

 

 

 

De onderstaande foto maakte ik op een parkeergarage enkele weken terug. Het beeld bleef in mijn hoofd hangen door het vraagstuk dat het bij mezelf teweeg bracht. Hieronder beschrijf ik kort de setting.

©Jasper Léonard

 

Na een opdracht in de haven, reed ik een parkeergarage binnen. Het was net middag, maar ik was al vele uren wakker.  Bij het binnenrijden van de garage zag ik twee kraaien. Ik positioneer mijn wagen zodat ik tegenlicht kan gebruiken om deze beesten te fotograferen. Pas als ik mijn raam naar beneden draai valt de 3de vogel, de duif me op.

Ik vermoed dat de duif aangereden is door een wagen, en zie de duif af en toe bewegen. De kraaien blijven nabij en wachten geduldig. Aan het spartelen van de duif te zien kan dit nog even duren.

Op dit moment nam ik de foto.

Vervolgens sluit ik mijn raam en zet mijn wagen weer in gang. Ik twijfel nog even om over de duif te rijden. Maar parkeer vervolgens mijn wagen netjes bij de andere wagens.

Als ik uit de winkel terug kom, rijd ik bewust niet meer langs de duif en de kraaien.

Pas als ik de foto herbekijk stel ik mezelf de vraag : ” Had ik de duif moeten doden? ”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>