The eye of the beholder

Na enkele lenzen om te bouwen en uitgebreid palet van testfoto’s, slaagde ik er in behoorlijke ‘iris’ portretten te fotograferen. De foto hieronder is mijn eigen oog. IMG_1390Jasper Leonard IMG_0185Jasper Leonard IMG_0186Jasper Leonard IMG_0193Jasper Leonard Ik bouwde een oude 28mm lens om zodat ze met de ‘foute’ kant naar voor staat. Hierdoor is ze scherp op 5cm afstand.     Vervolgens lijmde ik deze constructie op een T-mount extension Tube.       En voegde nog wat extra ‘extension tubes’ erbij..                         De onderstaande ogen documenteerde ik door een studio lamp rechts de iris te laten oplichten.IMG_9629Jasper Leonard IMG_0180Jasper Leonard IMG_9988-2Jasper Leonard Tijdens deze foto zoektocht ontdekte ik soms vreemde vlekken//Plekjes en dergelijke in mensen hun oog. IMG_9694Jasper Leonard De foto hieronder lag mijn focus niet op de Iris.. maar wel enkele mm naar voor op de ooglens zelf. Hierdoor kan de oneffenheden en slijtage van de ooglens zelf zien. IMG_9633Jasper Leonard   De grotere plekjes zijn een oogaandoening van de persoon in kwestie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>