De ‘Epis’ lens

Vandaag kon ik twee plaatsjes gaan ophalen, welke ik bij BLC (Belgian Laser company) naar een vectoriële tekening liet maken.

20140429_102605Jasper Leonard

Eerder liet ik deze plaatsjes ook maken uit “MDF plaat”, maar dit materiaal is niet sterk genoeg voor mijn “Epis” lens. Deze 400mm oude projector lens bezit ik reeds een jaar, maar kon ik tot op heden niet gebruiken.

1J9A5444Jasper Leonard

 

 

 

 

 

Het Plaatje dat ik liet lazeren Past perfect in mijn technische camera.

1J9A5434Jasper Leonard 1J9A5442Jasper Leonard  

Nu moet ik de lens nog bevestigen aan het plaatje, maar dit zal geen probleem vormen.

Voorlopig kan ik de lens vast houden voor de camera om al eens te kijken.

1J9A5448Jasper Leonard

 

1J9A5449Jasper Leonard 1J9A5455Jasper Leonard

Zoals ik al eerder getest had is de ‘image cirkel’ van deze lens groot genoeg voor een groot negatief. Mijn doel is dan ook een  portretlens te maken met deze lens.

1J9A5458Jasper Leonard

De volgende uitdaging bestaat erin om een sluiter en een diafragma te bouwen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>